Är du nyfiken på vad deltagarna tyckte om vår nystartade kurs för Behörig Ingenjör Talat utrymingslarm?

Woman holding directional exit arrow sign on wall

Är du nyfiken på vad deltagarna tyckte om vår nystartade kurs för Behörig Ingenjör Talat utrymingslarm? Vi har pratat med Viktor Eker från Rejlers om hur han upplevde kursen, och varför certifieringen betyder så mycket för företaget.

Varför valde du att gå kursen?

För att jag älskar att lära mig nya saker och utvecklas som person. Jag ville också ge mig själv ett test för att se till att jag verkligen är i framkant i mitt område och påläst med det senaste inom Utrymningslarm med talat meddelande.

Vilka fördelar får du och ditt företag av att gå kursen och bli behörig ingenjör?

Jag får en spetskompetens och möjligheten att kunna projektera Utrymningslarm med talat meddelande (UTM), och det ger även Rejlers den kompetensen utan att man behöver ta in en extern Behörig ingenjör. Rejlers blir också mer attraktivt då vi kan visa att vi är kunniga och ligger i framkant inom det här området.

Skulle du rekommendera kursen till någon annan?

Ja absolut, det skulle jag. Det är en bra kunskap som få personer har och den är nyttig även för de som kanske inte bara projekterar UTM då du lär dig om hur akustik och efterklang påverkar ljud och taluppfattbarheten.

Jag vill gärna också nämna hur duktig kursledaren var inom sitt område – man såg att han verkligen brann för sitt jobb. Så tyckte jag även förra året då jag utbildade mig på Säkerhetsuniversitetet till Behörig Ingenjör Brandlarm.