Utbildning i Säkerhetsprövning

Översikt

Kursen för dig som jobbar med rekrytering inom säkerhetsskyddad verksamhet

Om programmet

Jobbar du eller dina medarbetare med rekrytering inom säkerhetsskyddad verksamhet? Vill ni ha en trygg rekryteringsprocess och medarbetare som är utbildade till att göra säkra rekryteringar? Då ska ni gå vår tvådagarsutbildning i säkerhetsprövning.

Fler omfattas idag av säkerhetsskyddslagstiftningen och säkerhetsprövningar är en viktig del av säkerhetsskyddet. Genom att utbilda personalen ser ni till att er organisation får säkra rekryteringar med effektiva och metodiska säkerhetsprövningar där den som utför prövningen är trygg i sin roll genom hela processen.

Under två dagar går du med hjälp av våra erfarna och kunniga lärare igenom alla väsentliga regler och steg i säkerhetsprövningen. Genom workshops övar du även på att genomföra säkerhetsprövningsintervjun på ett effektivt och professionellt sätt.

Vem har nytta av utbildningen?

Utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar med HR och personalfrågor, säkerhetsskydd och verksamhetsskydd eller som är säkerhetschef eller chef med personalansvar.

Varför behövs en utbildning i säkerhetsprövning?

För din verksamhet är det viktigt att inte bara anställa personer med rätt kompetens, utan även personer som är pålitliga från säkerhetssynpunkt. En felaktig rekrytering kan innebära stor skada för verksamheten och negativ publicitet för en myndighet – eller ett företags varumärke – med informationsläckage, förlorade intäkter och betydande kostnader för verksamheten som följd. Säkerhetsskyddslagen (2018:585) ställer krav på att skyddet av säkerhetskänslig verksamhet ska säkerställas, oavsett om det är inom privat eller offentlig sektor.

Ytterligare information

Kursavgift

Ordinariepris: 15 800/person för 2 dagar ex moms

Medlemspris: 13 950/person för 2 dagar ex moms

Utbildningsstarter och Anmälan

No data was found

Information

Studieort:

Stockholm

Språk:

Svenska

Längd:

2 dagar

Poäng:

2021-01-01

Deadline

2020-12-31

Antal deltagare

Kontakta oss

Telefon
08-653 40 50

E-post
Info@sakerhetsuniversitetet.se

Postadress
Säkerhetsuniversitetet
Katarina Bangata 65
116 42 Stockholm
Sverige

Anmäl dig här

Anmäl dig till utbildningen idag och påbörja en ny karriär inom säkerhet