Hur är det att gå Behörig Ingenjör på distans?

Hur är det att gå en Behörig ingenjörs-kurs på distans hos Säkerhetsuniversitet? Vår kursdeltagare Therese Segerlund berättar om sina upplevelser av kursen Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem som hon gick på distans nu under våren.

Varför valde du att gå kursen?

Även om man arbetar med regelverk, lagar och förordningar på daglig basis så händer det mycket inom teknik och regelverk, och genom att gå kursen kan du få en bredare syn på ditt område och mer kontroll inför certifieringsprovet.

Vilka fördelar får du/ditt företag av att gå kursen och bli behörig ingenjör?

Vi hjälper företag och organisationer att bevaka och skydda människor och värdefulla tillgångar. Det vill säga det viktigaste de har! Vi gör vårt jobb för att öka våra kunders säkerhet,

effektivitet eller kvalitet – och detsamma för deras kunder, besökare och medarbetare. Att inneha ett certifikat är därför ett mycket bra sätt att visa att vi kan leva upp till det ansvaret och de förväntningar som arbetet innebär.

Skulle du rekommendera kursen till någon annan, och varför?

Jag har tidigare erfarenhet av liknande kurser och visste först inte vad jag skulle förvänta mig. Men efter att jag gått kursen kan jag verkligen rekommendera den i sin helhet. Kursen var proffsigt upplagd, trevlig och lärorik på många vis.

Ett stort plus är dessutom att kursen erbjöds på distans, vilket underlättar med dagens tråkiga omständigheter men även för de som kommer långväga ifrån och då endast behöver åka över dagen för själva provet.

Säkerhetsuniversitetet erbjuder Behörig ingenjörs-utbildningar för inbrottslarm, kamerabevakningssystem och brandlarm. Du hittar alla kommande kursdatum på https://www.sakerhetsuniversitetet.se/utbildning-behorig-ingenjor.