Idag startar YH-utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör

Säkerhetsuniversitetet studenter (1)

Idag startade Säkerhetsuniversitetets nya YH-utbildning Kvalificerad Säkerhetsingenjör. En klass full av förväntansfulla studerande samlades i utbildningslokalerna i Globen i Stockholm där de välkomnades av flera representanter från SäkerhetsBranschen tillsammans med utbildningsledare Joakim Eurén.

Under dagens första moment där alla studerande fick berätta om sina förväntningar på utbildningen blev det tydligt att det var en engagerad grupp med höga förväntningar som aktivt sökt sig till branschen. Dagen bjöd även på information om utbildningen, övningar för att lära känna varandra samt en introduktion till säkerhetsbranschen. Introduktionen hölls av SäkerhetsBranschens vd Jeanette Lesslie Wikström och gav en tydlig bild av en spännande bransch i utveckling med många möjligheter.

Utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör pågår i ett och ett halvt år, och redan under 2023 kommer de studerande att göra praktisk utbildning (LIA) ute på branschföretag två dagar i veckan under vårterminen och på heltid under höstterminen. Är ni intresserade av att ta emot en säkerhetsstudent under LIA-perioden? Hör av er till info@sakerhetsuniversitetet.se!