YH-utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör i full gång!

My project-1

Säkerhetsuniversitetets nya YH-utbildning Kvalificerad Säkerhetsingenjör är nu i full gång. Utbildningen fick en raketstart med många sökande som intresserade sig för utbildningen och för en framtid inom säkerhet, och i september samlades en fullsatt klass i utbildningslokalerna i Globen.

Det har funnits ett stort intresse från SäkerhetsBranschens medlemsföretag att komma och visa upp och berätta om sina verksamheter för de studerande. Besöken har varit oerhört uppskattade och presentationerna har varvats med många inlägg och frågor från klassen. Presentationerna blir även en stor hjälp framöver då de studerande inom kort kommer att söka LIA-platser hos branschföretag.

Hittills har elva medlemsföretag presenterat sin verksamhet, och det kommer även att anordnas fler tillfällen framöver där medlemmar har chansen att visa upp sig och företaget genom till exempel presentationer, gästföreläsningar eller studiebesök.

Utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör pågår i ett och ett halvt år, och redan under 2023 kommer de studerande att göra praktisk utbildning (LIA) ute på branschföretag två dagar i veckan under vårterminen och på heltid under höstterminen. Är ni intresserade av att ta emot en säkerhetsstudent under LIA-perioden? Hör av er till info@sakerhetsuniversitetet.se!